Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с климатроника!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем с климатроника!

Значи изчетох всички теми за климатроници и се оказва, че такова чудо като при мене няма.
    Проблема е следния. Левия кръг(пред шофьора) си работи нормално, обаче десния (до шофьора) духа топло. (

Ако мислите че сам няма да се справя, дайте моля адрес на някой сервиз за климатроници.
    10x предварително!
    Alfa Romeo 155 1.8
    Twin Spark 10'93 klimatronic

Re: Странен проблем с климатроника!

Първоначално публикувано от mikahack
    Значи изчетох всички теми за климатроници и се оказва, че такова чудо като при мене няма.
    Проблема е следния. Левия кръг(пред шофьора) си работи нормално, обаче десния (до шофьора) духа топло. (

Ако мислите че сам няма да се справя, дайте моля адрес на някой сервиз за климатроници.
    10x предварително!
    Не съм чувал за 155-ци с двузонов климатроник
    То може да не затваря добре клапа за въздуха отгоре или отдолу, ама отляво и отдясно Или е топло или е студено
    Има ли силна струя от тази страна където духа топло и дали се усилва със силата на вентилатора или със скоростта на колата
    sigpic

Comment

Re: Странен проблем с климатроника!

Първоначално публикувано от Dodo 155

10x предварително!
      Не съм чувал за 155-ци с двузонов климатроник
      мда и аз не съм чувал за такова нещо .....с каква температура горе долу е въздуха който духа от дясно
      ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
      ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Значи, мисля че клапата затваря. Когато пусна вентилатора на мах струята е нормална, но от ляво духа студено а от дясно горе доло външна температура.
        Alfa Romeo 155 1.8

Comment

155-климатик

Хехехе,за какъв двузонов климатик говорите при 155,бе другари? Просто има дефлектори под предните седалки и между тях,насочени към задната част на салона и работят ,когато насочите струята в краката
          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: 155-климатик

Първоначално публикувано от virusalfa
            Хехехе,за какъв двузонов климатик говорите при 155,бе другари? Просто има дефлектори под предните седалки и между тях,насочени към задната част на салона и работят ,когато насочите струята в краката
            става дума за разлика в температурата отляво и отдясно
            '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
            '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Значи, мисля че клапата затваря. Когато пусна вентилатора на мах струята е нормална, но от ляво духа студено а от дясно горе доло външна температура.
              Така, а каква е силата на струята? Същата ли е като от тази страна, където си духа студено?
              Ако не е, ще трябва да се поразглоби малко от проблемната страна и да се види дали всички въздухопроводи са закачени правилно, защото явно някъде или е откачено нещо или има отвор (може и да е счупен някой от проводите ).
              Смени и поленовия филтър, малко по-силно ще духне и по-студено след смяната му
              sigpic

Comment

Силата на струята от двете страни мисля че е еднаква. Мислите ли че ако няма достатъчно фреон, може да бъде причина.... Защото когато я карам в града доста трудно изстудява. Като карам извънградско от мойта страна е ок, но от ляво е ад.
                Alfa Romeo 155 1.8

Comment

Working...
                X